sâmbătă, 15 martie 2014

PRAGMATISM, REALISM, VALOARE...VICTORIE!

VENUS INDEPENDENȚA (juniori) - Dunărea Ciocănești (juniori) 3-1

     Ultimii ani ai campionatului județean de seniori au fost marcați de rivalitatea dintre Venus Independența și Dunărea Ciocănești. În cazul echipelor de juniori situația a fost cu totul alta. An de an, Dunărea a adunat spuma fotbalului juvenil din Călărași, a dominat autoritar ultimele trei sezoane și nu a dat nicio șansă Venusului, o echipa care s-a mulțumit să crească încet dar sigur și cu multă răbdare.
     Sâmbătă pe Venus Arena lucrurile erau însă total schimbate. Pentru prima dată dupa mulți ani partida de seniori a trecut în plan secund. Copiii Venusului au crescut, au devenit o echipă, au ajuns pe primul loc în clasament iar derby-ul se anunța unul cu scântei, fără a putea anticipa rezultatul final.
     Dan Giurcan și Lili Radu au pregătit în amănunt acest joc. Etapa precedentă oaspeții au fost spionați, s-au realizat ședințe de antrenament tactic astfel că echipa oaspete nu putea surprinde cu nimic.

     Cu cel mai bun atac din serie, dar având o echipa inferioara din punct de vedere fizic și biologic, Dan Giurcan și Lili Radu au adoptat tactica corectă. Jucătorii noștri și-au lăsat adversarul să atace, extrem de steril, și au mușcat letal pe contraatac ori de cate ori au avut ocazia.
     Pe fondul emoțiilor și al mizei partidei jucatorii gazdă au început mai slab partida, iar oaspeții au dominat teritorial primul sfert de oră fără însă a avea vreo ocazie reală. Aproximativ din minutul 20 Venus a echilibrat, a pus mingea jos, a jucat ce trebuie și a fost mai realistă. Mijlocașii au verticalizat, au alergat mai mult, atacanții au creat culoare de pătrundere și astfel au aparut ocaziile prin șuturile periculoase ale lui Popescu, Tudor si Nicolae. Golul a venit din gheata golgheterului Tudor Bogdan care i-a întors pe toate părțile pe masivii apărători oaspeți și a șutat perfect la colțul lung.
     Până la pauză Venus a controlat partida cu mult calm, reușind să stăvilească lejer presupusul forcing al oaspeților.
     Cum era de așteptat repriza secundă a fost mai alertă oaspeții încercând să revină în joc. Venus a lovit însă letal din nou prin Tudor Bogdan printr-un contraatac școală și astfel oaspeții s-au înmuiat. La 2-0 jucătorii Dunării au facut ceea ce întreg staff-ul Venusului se aștepta încă dinaintea partidei: au jucat dur, și-au amenințat adversarii (în acelasi timp fiind prieteni și colegi de școală!) cu corecții fizice în afara terenului de joc și au protestat la orice decizie a arbitrului.
    Urmare acestor manifestări Dunărea rămane în 10 oameni dupa eliminarea absolut corectă a unuia dintre jucătorii săi, care, depășit de miză și iritat de rezultat, a primit doua cartonașe galbene în mai puțin de 10 minute.
     Pe acest fond au apărut însă și ocazii pentru oaspeți, portarul Ionița (căpitanul Venusului) demonstrând însă că este cel mai valoros pe postul său la această categorie vârstă.
     Liniștea în tabăra gazdă a fost adusă de Cristi Chirița produs 100% al Venusului, cel mai "vechi" jucător din echipă, care a speculat o neînțelegere în apărarea gazdelor.
     Din acest moment pe teren au inceput "golănismele", asa cum le numea un spectator neutru prezent la partida. Jucatorii oaspeți au demonstrat ca nu știu să piardă, nu au acceptat superioritatea evidentă a gazdelor și au început nebunia jocului dur, a amenințărilor și jignirilor transformând terenul în propriul ring de răfuieli. Urmarea firească a fost eliminarea altui jucător al echipei oaspete, el și coechipierii săi fiind extrem de recalcitranți dar rupți total de realiatea prezenței la un simplu meci de fotbal, golul de 3-1 nemaifiind băgat în seamă de cineva.
     A fost atitudinea unor îngâmfați care nu au conștientizat că joacă împotriva unei echipe puternice iar înfrângerile fac parte din jocul de fotbal. Finalul meciului a fost stricat de comportamentul unor oameni (vorbim strict de unii jucători ai oaspeților) care nu au fost ancorați în realitate, nu au știut împotriva cui joacă și care din propriile afirmații nu au gândit vreun moment ca pot pierde această partidă. Optimismul dinaintea partidei s-a transformat în frustrare și negarea realității evidente: Venus Independența este în acest moment cea mai bună echipă de juniori din județ.
     Copiii lui Giurcan și Radu au luptat, au crezut în șansa lor, au știut să fie umili, dar cel mai important au știut să fie o ECHIPA. Sigur, campionatul nu este încă tranșat deși este clar că în acest moment Venus este favorită. Pentru atingerea obiectivului este nevoie în continuare de multă muncă, concentrare, determinare și seriozitate.
Primul unsprezece s-a prezentat astfel : Ioniță – Dolache, Sprânceană, Băjenaru, Ursaru – Popescu, Mitu, Mikloș Andrei, Nicolae – Tudor Bogdan, Chiriță. Pe parcurs a mai intrat Tudor Petruș, Voinea Răzvan și Marian Voinescu.
     
Pentru jocul prestat și pentru rezultat echipa de juniori a clubului merită felicitari și sprijn în continuare, obiectivul final fiind acum mai aproape de îndeplinit.

     FELICITĂRI ECHIPEI DE JUNIORI VENUS INDEPENDENȚA!
   

   

5 comentarii:

  1. bravo copii,felicitari,continuati tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa meciul dintre Venus Independenta-Dunarea Ciocanesti la juniori ar trebui actualizat clasamentul,felicitarii copiilor ca au dat dovada de maturitate (de mentionat si meciul de la Manastirea),bravo suntem alaturi de voi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo copii si felicitari pentru joc si rezultat. poate ca modelul juniorilor trebuie preluat si la seniori macar in plan organizatoric.

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu puneti poze din meciuri?macar la cele de acasa.Aveti cont de facebook inactiv.Puneti poze acolo..

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitări echipei de juniori și staff-ului tehnic pentru joc și rezultat!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .