marți, 14 septembrie 2010

"ILIE FANTEZIE !!"

Venus e Venus. Aşa a fost mereu, soi nealtoit. In templul Independentei se trece rapid de la comedie la dramă. Uneori, rîzi cu gura pînă la urechi, deseori revezi în batistă filmul meciului. Descoperi farmecul vieţii în 90 de minute. Zeciu a absolvit fotbalul la cursurile de zi. E antrenorul pasional, inspirat cînd îl schimbă pe Riciu cu Petcu Ionut, fără reacţie cînd Modelu revine miraculos in 2 minute de la 0-3 la 2-3, nostalgic cînd sărută iarba de pe fosta potcoavă. Cu nebunul ăsta pe bancă de cativa ani, Venus joacă fotbal, intră în calculele in fiecarui an pentru titlu, stîrneşte frica rivalelor si le executată fără milă, fără drept de recurs.
Eroul meciului a fost Petcu, dar Zeciu a ţinut să aibă ultimul cuvînt, în faţa peluzei, cu mîna ridicată şi cu un mesaj pentru Roseti. A fost singura greşeală tactică de sambata seară, cînd suporterul Ilie l-a înlocuit pe tehnicianul cu acelaşi nume. O eroare taxată prompt de internauţi. Într-o ţară în care lumea invocă regulile, atît timp cît e vorba de ceilalţi, în care un tabloid vinde cît trei ziare serioase la un loc. Pe site-uri si in ziare au pornit atacurile sub centură, rosetenii au returnat pachetul primit, modelenii s-au înscris voluntari în cruciadă. Ilie să fie ars pe rugul Ligii Profesioniste, să fie lapidat cu vorbe de ocară, să fie închis în Turnul Londrei.
Zeciu a sărit calul şi e firesc să fie amendat pentru că a incitat tribuna. Dar, fraţilor, Ilie nu e Noica, Titulescu sau Iorga! E un fan patimas al Venusului, momentan îmbrăcat la patru ace, posesor de licenţă Pro. Euforic,l-a luat gura pe dinainte, scandînd una dintre lozincile nelipsite din repertoriul fanilor din Independenta. A mers la sigur, i-a fost teamă să nu folosească vreun cuvînt gen “fortuit”, să nu-l taxeze vre-un “profesor” că are lexicul limitat. Marius Paun, pe cand juca la Venus a strigat doar ca să fie tolerat de fani, Dan Andronache şi Virgil Bogatu au sărutat steagul galben –albastru al Venusului. Nu preferaţi un om sincer, cu toate slăbiciunile sale, decît nişte prefăcuţi unşi cu alifiile tranziţiei? E straniu că rosetenii nu s-au imunizat după atîţia ani de convieţuire cu primarul Bancu.
Ăsta e Zeciu, nu-l putem schimba, e prea tîrziu să-i facem educaţie.Un singur lucru nu poate fi contestat de pudibonzi şi cîrcotaşi: fotbalul jucat de Venus Independenta

5 comentarii:

  1. Fabulos ! bv`o bai baieti, sunteti adevarati. Forta Venuussss

    RăspundețiȘtergere
  2. Comunicat de presa - Spicul Roseti14 septembrie 2010 la 16:57

    Desigur, clubul nostru dezaprobă gesturile antrenorului Ilie ZECIU de la meciul cu Agricola Borcea, nedemne de un om care se pretinde educat şi de un antrenor care se respectă pe el şi clubul la care activeaza, dar Spicul Roseti nu va înainta oficial nicio plângere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Echipa de fotbal Venus Independendenta14 septembrie 2010 la 17:01

    Cerem scuze public!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred totusi ca nu s-a vazut bine pe inregistrari...pixelul albastru ne inducea in eroare. Degetul era cel aratator, iar vorbele lui Ilie erau destul de clare "Nu(i)e Roseti...". Felicitari Ilie pentru victorie si pentru inspiratie.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai caracteriza oamenii pe care nu-i cunosti copile

    RăspundețiȘtergere

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .