duminică, 15 mai 2016

AGONIE SI EXTAZ!

 VENUS INDEPENDENTA (juniori) - Dunarea Ciocanesti (juniori) 3-2   (Mirica Nicusor, Minea, autogol)

     Atmosfera de meci mare sambata la Independenta. A fost derby la dublu, chiar daca meciul seniorilor nu avea chiar cea mai mare miza.
La juniori insa era care pe care. Victoria echipei noastre insemna un nou pas mare spre titlu, pe cand orice alt rezultat insemna relansarea luptei.
A fost un meci incrancenat, de lupta, cu doua echipe care au demonstrat ca au valoare si merita sa se afle in fruntea clasamentului.

Elevii lui Dan Giurcan si Daniel Condei  au inceput paartida destul de slab si crispat, de parca acest meci era finala Ligii Campionilor.
Oaspetii au parut mai decisi si mai proaspeti dar golul a venit norocos, in urma unei devieri. Treziti din pumni, jucatorii echipei noastre au pus stapanire pe joc si au inceput asaltul. Cu toate acestea, omul cheie al echipei, Marius Minea, nu a fost in joc, a parut obosit si lipsit de chef, in special in momentele cand mingea nu se afla in posesia sa.  Golul egalizator a venit tot norocos, in urma unei actiuni pornita de Mirica Nicusor a carui centrare a fost deviata in propria poarta de un fundas advers.
Repriza secunda a inceput parca altfel. Venus a fost mai decisa, a atacat iar oaspetii au asteptat contraatacul. Si le-a iesit, dupa o faza la care fundasii echipei noastre au dormit si nu au resit sa respinga o minge aparata in prima instanta de propriul portar.
Au urmat 10 minute de joc confuz, in care parea ca ca Venus este la pamant iar oaspetii multumiti.
Totusi, Venus si-a revenit din nou, a reluat asaltul si ocaziile au inceput sa curga.
Golul egalizator a venit dupa cea mai frumoasa faza a meciului, in care Minea a crosetat 4 jucatori adversi si a inscris cu un sut superb la coltul lung. A fost probabil singura reusita adevarat a acestuia in derby, ins ace reusita.
Din acest moment echipa oaspete nu a mai existat pe teren, probabil si din cauza lipsei unor rezerve de calitate, cadand total. Din pacate, imprecizia atacantilor Venusului si stangaciile acestora in fata portii, au facut ca egalitatea sa se mentina. A venit insa minutul 80, cand Mirica Nicusor a plecat cu mingea din propriul careu a sutat fulgerator de la aproximativ 40 de metri iar portarul oaspetilor  “a scapat sapunul”. S-a facut 3-2 si Venus putea sarbatori.
Au urmat alte ratari mari ale echipei noastre, care nu au facut decat sa prelungeasca tensiunea unei partide care si-a respectat statutul de derby.

In ansamblu echipa oaspete a parut ca a controlat jocul, insa doar teritorial si prin posesie, Venus avand un joc mult mai vertical, cu numerose ocazii. Un raport realist al acestora este de 8-3 in favoarea echipei noastre, ceea ce spune destul de multe.
Este o victorie mare a echipei noastre, insa jucatorii trebuie sa stie ca mai este destul pana departe. Faptul ca au revenit de doua ori si au reusit sa castige este de admirat, mai ales in conditiile in care unii dintre ei s-au prezentat lamentabil - obositi si fara chef.  
Sambata urmeaza insa un alt examen dificil, deplasarea de la Stefan cel Mare fiind una grea si in acelasi timp plina de necunsocut, deoarece echipa gazda a avut un retur cu rezultate foarte bune pe teren propriu.

Juniorii Venusului trebuie sa se pregateasca si sa joace pana la final cu determinare, o victorie obtinuta sambata putand insemna in proportie foarte mare castigarea titlului.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .