marți, 8 martie 2016

LIBERTE, EGALITE, FRATERNITE!

Agricola Borcea - VENUS INDEPENDENTA 1-1 (Borbely)

     Sarbatoare mare la Borcea! Echipa gazda a anuntat prin vocea primarului sau ca in prima etapa din retur Venus Independenta va fi invinsa iar echipa sa urmeaza sa reintre in lupta pentru titlul de campioana.
Jucatorii gazdelor simteau insa altceva. Mult mai priceputi la fotbal, deoarece au simtit pe pielea lor in meciul tur forta echipei noastre, ei au fost mult mai ponderati. Diferenta de valoare era clara in favoarea Venusului, desi din echipa lui Ilie Zeciu lipsesc doua dintre cele mai importante piese: Voinescu si Badea.
Prima repriza a fost una modesta. Venus a dominat teritorial iar gazdele au facut ce stiu mai bine – minge lunga pe varful Serban, poate poate iese ceva. Si a iesit la singura ocazie mai clara a reprizei, cand fostul atacant al Dunarii Calarasi a reusit un eurogol.

Dupa pauza, impulsionata si de introducerea lui Manofu, Venus a dominat mult mai clar si a reusit egalarea prin Borbely (cel mai bun om de atac al echipei in meciul de sambata), in urma unui penalty just acordat dupa un hent vazut si din luna.
Ulterior, meciul a fost unul echilibrat cu ocazii razlete de ambele parti. Venus a parut multumita cu un punct, desi echipa gazda nu era tocmai de speriat. Probabil in formula completa, Venus ar fi invins fara emotii la Borcea si ar fi securizat locul 1.
Nu neaparat rezultatul este ingrijorator ci jocul echipei. In lipsa unui mijlocas central autentic, Venus nu a adus niciun inlocuitor pe masura. Ba chiar, staff-ul tehnic si-a pemis un lux prea mare – sacrificarea lui Ene (un jucator eminamente de banda) care, in acea pozitie este eliminat din joc.
Un mare minus si pentru Voicu, singura achizitie a Venusului din aceasta iarna. Evolutia sa este insa scuzabila prin primsa faptului ca inca nu s-a adapatat “rigorilor judetene”!
De asemenea, Chirita “confirma” forma dezastruasa in care se afla, insa fara un inlocuitor viabil pe banca probabil ca si seful galeriei ar fi titular in atac alaturi de Csaba Borbely!
Nu trebuie sa ne mintim singuri. Un punct la Borcea este important, insa peste trei etape avem meci la Chirnogi (greu de crezut ca pana atunci cele doua echipe se mai impiedica). Un esec acolo i-ar putea aduce pe jucatorii gazda la 4 puncte de Venus si lupta se incinge din nou.
Venus plateste oarecum tribut deziteresului din intersezon in a transfera inlocuitori pe masura pentru jucatorii indiponibili. Staff-ul tehinc nu are vreo scuza daca la unele partide se trezeste cu doua sau trei rezerve. In fond, cum spunea cineva “astia sunt, cu astia defilam”.  Jucatorii trebuie sa-si vada de joc si sa se daruiasca in continuare deoarece fiecare meci este important.


     Succes in continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .