duminică, 18 mai 2014

PUNCT. ȘI DE LA CAPĂT!

VENUS INDEPENDENȚA (juniori) - Unirea Mănăstirea (juniori) 1-3

,,Succesul reprezintă abilitatea de a trece peste un eşec fără sa-ţi pierzi entuziasmul.” –Winston Churchill

     Este greu de scris cronica unui meci care a însemnat practic pierderea campionatului de către una dintre cele mai frumoase echipe avută de Venus Independența în ultimii ani - fie că vorbim despre seniori sau juniori.
     Totdeauna înfrângerile sunt greu de digerat mai ales în astfel de momente și mai ales de către copii. Este greu să îi faci să înțeleagă că pot avea de câștigat și din astfel de partide, că totul se întâmplă cu un motiv și în viitor vor mai exista numeroase astfel de șanse. Este greu de explicat unor copii de ce câștigă titlul o echipă bună, dar care în tur a câștigat multe partide prin fraudă.
     Este greu să te gândești că ai muncit aproape un an și ai fost atât de apropape de reușită, este greu să te uiți pe clasament și să îl vezi altfel decât în etapa precedentă, altfel decât ți l-ai imaginat
     Derby-ul cu Mănăstirea nu a fost pierdut în iarnă (când lotul nu ar fi fost întărit), nu a fost pierdut nici din cauza unor posibile erori tactice, nici în momentul în care Venus și-a înscris autogol și nici măcar în momentul în care arbitrul partidei a fluierat aiurea la câteva faze sau când a fluierat finalul.
     Venus nu a pierdut derby-ul cu Mănăstirea. Marea realizare este că jucătorii au muncit și au făcut în așa fel încât acest meci să fie un derby, meciul decisiv pentru câștigarea titlului de campioană județeană la juniori. Câți dintre noi ar fi pariat acest lucru la începutul sezonului? 
    Adevăratul câștig este faptul că jucătorii au legat prietenii, au devenit mai uniți și dornici de mai mult, de performanță. Pierdere ar însemna renunțarea la această echipă, abandonarea ei și nevalorificarea în totalitate a talentelor care o alcătuiesc.
    Jucătorii, antrenorii și toți oamenii care au sprijit echipa de juniori sezonul aceasta au datoria în primul rând față de ei înșiși să muncească în continuare, poate de două ori mai mult, pentru atingerea obiectivului visat.
     Caracterele puternice se văd la greu. Primul pas l-a făcut așa cum era de așteptat căpitanul echipei. Edi Popescu și-a încurajat coechipierii după partida de sâmbătă, i-a mobilizat pentru ultimele partide și a anunțat  că intenționează continue la Venus și în sezonul următor. Nimeni nu trebuie să renunțe!
     
     SUCCES COPIILOR ÎN CONTINUARE ȘI MULȚUMIM PENTRU ACEST SEZON EXTRAORDINAR ÎN CARE AM VISAT FRUMOS!   


2 comentarii:

  1. Va intrebati de unde prestatia slaba a arbitrului radulescu. In primul rand el este un arbitru slab. Apoi faptul ca in tribune au fost gascanu si motanu a asigurat faptul ca independenta nu o sa fie ajutata de arbitru ci ciupita putin dar constant.faze identice cantarite separat, penalty neacordat la 0-1, lovituri libere neacordate si tabloul a fost complet. O poti considera o maniera smechereasca de a conduce un maci dar radulescu nu este smecher. este doar fraier. succes copiilor de la venus in sezonul urmator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa treceti peste!A fost un vis frumos dar nu stiu daca in sezonul urmator o sa mai aveti echipa asta.Lotul Dunarea am inteles ca se vor intoarce la Dunarea unde cei de acolo vor sa ii inscrie la republicani iar cu copiii de la Cuza nu stiu daca le vor mai da drumul cei de acolo pentru ca nu au oameni in lot.Felicitari pentru parcurs si pentru cele 148 de goluri inscrise pana acum,singura echipa care a marcat in toate partidele de pana acum.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .