sâmbătă, 23 noiembrie 2013

DUPĂ MUNCĂ ȘI RĂSPLATĂ!

Victoria Chirnogi - VENUS INDEPENDENȚA 1-2 

     Derby-ul etapei a 14-a a campionatului județean s-a jucat la Chirnogi între campioana județeană Venus Independența și Victoria Chirnogi, echipă care în sezonul trecut a evoluat în liga a 3-a.
     Gazdele au început mai bine și au dominat teritorial, fără însă a crea mari ocazii la poarta Venusului. Totuși prima mare ocazie le-a aparținut, un jucător al gazdelor trimițând mingea în bară din lovitură liberă.
     A fost semnul trezirii pentru jucătorii lui Ilie Zeciu care au început să iasă la atac și să pună în pericol poarta gazdelor. În mod natural a venit și golul pe filiera Voinescu - Turcu, ultimul trimițând în poarta goală după ce l-a driblat și pe portarul gazdelor.
     Gazdele au revenit în atac steril, cu pase de-a latul terenului fără a pune în pericol poarta lui Condei. Vine însă o fază ciudată la care portarul nostru gafează copilărește, la fel ca la cel de-al doilea gol primit în meciul de baraj cu Corbeanca și îi oferă pe tavă golul egalizator atacantului gazdă.
     Din fericire Venus îl are în echipă pe Cristian Turcu, jucător călit în luptele din Liga I și în cupe europene care nu se pierde cu firea și înscrie simplu după o cursă superbă pe partea dreptă a neobositului Dorobanțu. Astfel, se intră la cabine cu scorul de 2-1 în favoarea echipei noastre.
     În cea de-a doua repriză echipa gazdă a continuat să preseze steril, din nou cu pase de-a latul terenului și faze încheiate cu centrări în careu, care nu au creat pericol la poarta noastră.
     Ocaziile mari au venit tot la poarta gazdelor Turcu-Ronaldo, Badea, Bănaru și Voinescu jucându-se cu ocaziile și cu apărarea celor din Chirnogi. Venus a ratat ocazii în postură de unu contra unu cu portarul gazdelor prin Bănaru, Turcu și Badea dorind parcă să mențină suspansul partidei fină în final.
     De altfel, Crian Turcu a fost omul meciului, în afara celor două goluri arând banda stângă și facându-i pe cei prezenți la meci să-i compare aevoluția cu cea a lui Cristiano Ronaldo în partida Suedia - Portugalia.
 
     Gâsca meciului a fost unul dintre tușieri, același care s-a dat în spectacol și în finalul partidei de juniori. În minutul 75 un un-doi în viteză între Badea și Bănaru l-a lăsat pe fostul golgheter al Berceniului liber cu portarul gazdelor la 7m de poartă. Faza, extrem de rapidă și de spectaculoasă, l-a surprins pe tușier care a dorit să aplaude reușita celor doi atacanți. A uitat însă că ține în mână un fanion și astfel a oprit faza pe motiv de offside, greșeală taxată din priviri și de către centralul Solomon.
     A urmat apoi o nouă decizie eronată a acestuia la o fază la care Voinescu plecase din poziție regulamentară, tușierul gesticulând ridicol că mijlocașul oaspeților s-a aflat în poziție afară din joc, însă singurul aflat în afara jocului în acea zi a fost doar domnul tușar.
     Scorul final a fost 2-1 pentru Venus iar echipa campioană își consolidează poziția secundă și spală rușinea ultimei evoluții de la Mănăstirea.
     În partida de la Chirnogi jucătorii Venusului au arătat determinare, tărie de caracter și putere de luptă, calități esențiale care le-au lipsit în multe din partidele acestui tur de campionat. Este clar că Venus dispune de un lot valoros, determinarea părând a fi elementul lipsă din unele partide ale echipei lui Ilie Zeciu.




7 comentarii:

  1. felicitari "venus" o victorie meritata cu o echipa buna a campionatului felicitam si pe cei de la chirnogi care au aratat mult fair-play si o baza sportiva foarte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. se vede ca Turcu e din alt film, nu inteleg cum un fotbalist ca el joaca in liga 4, e o incantare sa-l vezi jucand pe acest baiat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Turcu un superfotbalist se vede clasa dar si restul echipei care au jucat excelent si amintesc aici Voinescu,Dorobantu,Lamba,Teo,Badea chiar si Cinaru cit a jucat

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim , trebuie sa intelegi ca un fotbalist cum e Turcu poate juca numai in aceasta liga a 4a. Ii poti numara pasii facuti intr un meci , nu face deloc faza defensiva , joaca numai cand are mingea , isi trateaza colegii cu superioritate si face un meci bun la 10 etape. L a pacalit in acest an pe salam dar de la anul il va zbura cu tot cu figurile lui .Acum iti explici cum joaca la liga aceasta , in alta parte sau liga nu are loc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa ti-o traga toata echipa Venus in frunte cu turcu bai rahat in ploaie.

      Ștergere
  5. Asta e parera ta sau spui ce ai vrea tu sa se intample la echipa? nu mor caii cand vor cainii mai obositule!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mery probabil esti un jucator frustrat din lotul lui Venus daca spui aceste tampenii. Simte-te onorat ca joci langa un asa fotbalist cum si eu ca suporter local al echipei sunt onorat ca TURCU ne face sa ne simtim mandri ca in fiecare sambata avem ocazia sa-l vedem

    RăspundețiȘtergere

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .