sâmbătă, 9 noiembrie 2013

FACEȚI LOC VENUS E PE PRIMUL LOC!

Unirea Mănăstirea (juniori) - VENUS INDEPENDENȚA (juniori) 0-1



9 noiembrie 2013 poate însemna nașterea unei noi generații de fotbaliști pentru Venus Independența. Echipa condusă de Dan Giurcan și Lili Radu dădea examenul de maturiate și de valoare împotriva liderului clasamentului, o echipă valoroasă ajunsă la maturitate sportivă și considerată de mulți principala candidată la câștigarea titltului.
     Juniorii Venusului și conducerea tehnică aveau ca obiectiv în acest sezon clasarea pe podium, urmând ca din sezonul următor să se atace titlul de campioană. După primele etape însă, evoluții convingătoare și rezultate bune Venus putea să spere la mai mult încă din acest sezon.
     La Mănăstirea totul a fost mai simplu decât se credea. Elevii lui Giurcan și Radu au fost motivați foarte bine, s-au mobilizat, au jucat la adevărata valoare și nu le-au dat nicio șansă adversarilor.
     În prima repriză gazdele nu au ajuns la poarta noastră, juniorii Venusului au făcut un pressing sufocant însă au ratat patru ocazii monumentale precum și un penalty.
   În repriza secundă fotbal a jucat doar echipa noastră. O parte a jucătorilor gazdă s-au comportat golănește – au lăsat "lama jos", au lovit adversarii fără minge, au înjurat staff-ul tehnic al echipei noastre, brigada de arbitrii și au protestat la fiecare decizie a acestora.
     Pentru că partida, considerată derby, a fost arbitrată un un fluieraș competent golanii nu au fost iertați: trei jucători eliminați (2 roșu direct și unul pentru două galbene) și sarcina Venusului s-a ușurat. Imediat a venit și golul marcat de Edi Popescu printr-un șut senzațional de la 20m. După gol un alt jucător al echipei gazdă  a fost eliminat pentru intrări deosebit de dure în mod repetat și, conform regulamentului, arbitrul a intrerupt partida.
     Venus s-a impus într-un meci pe care îl începea cu șansa a doua, echipa trece pe primul loc și poate spera la un  nou titlu de campioană.

Primul unsprezece s-a prezentat astfel : Ioniță – Dolache, Sprânceană, Băjenaru, Ursaru – Popescu, Mitu, Tudor Petruș, Nicolae – Tudor Bogdan, Chiriță. Pe parcurs a mai intrat Mikloș Andrei.
     
     Performanța echipei de juniori nu este întâmplătoare. În vară au fost achiziționați doar jucătorii doriți și cunoscuți  de antrenori, iar așezarea în teren a fost impecabilă la fiecare meci deși la unele partide nu s-a putut conta pe toti jucătorii din diverse motive. La echipa de juniori există mai multă organizare, antrenorii știu să-și motiveze jucătorii, le cunosc potențialul și îi exploatează pe toți la maxim fără parti-pris-uri.   
     Dan Giurcan și Lili Radu s-au confruntat și cu mici greutăți: au părăsit lotul echipei în mod obiectiv Gabi Bălașa și fostul căpitan Alex Dumitrache, însă cunoașterea temeinică a fiecărui jucător și încrederea în aceștia au făcut ca cele două pierderi să nu fie resimțite. Echipa continuă să se omogenizeze și să se întărească, lucru promovat și clădit în primul rând de la nivelul conducerii tehnice.
     Un rol important l-a avut conducerea clubului Venus Independența care a sprijinit echipa constant, dar și un mic grup de persoane apropiate echipei care se pun în slujba acesteia necondiționat etapă de etapă.

     MULȚUMIM COPII PENTRU REZULTAT ȘI NU UITAȚI CĂ DOAR DE VOI DEPINDE SĂ VĂ MENȚINEȚI PE PRIMUL LOC!

Dan Giurcan: "Este probabil cel mai bun meci al lor de când suntem împreună. Sunt mândru de ei, s-au dăruit total, s-au ambiționat și mobilizat la maxim. Victoria este doar a lor și îi felicit."

Lili Radu: "S-au mobilizat foarte bine, fiecare a înțeles ce trebuie să facă și că trebuie să se autodepășească în această partidă. Înaintea meciului le-am spus o poveste de viață a unei fete pe nume Diana bolnavă de leucemie. Se tratează de peste un an într-un spital din străinătate, ne urmărește constat blogul și este interesată de rezultatele echipei. Ar fi minunat să îi oferim o mică bucurie, iar dacă o persoană luptă de atâtat timp pentru viața ei le-am amintit că și noi putem lupta 90 de minute pentru a o bucura. Au înțeles lucrul acesta, le mulțumesc și îi dedic și ei această victorie – alături de multă săntate, putere de luptă și optimism." 


9 comentarii:

  1. FELICIT ECHIPA DE JUNIORI PENTRU FELUL CUM S-AU MOBILIZAT CARE SINCER NU CREDEAM CA VA REUSI SA CISTIGE LA MINASTIREA O ECHIPA CE REUSISE MULTE VICTORII LA SCOR FELICIT CUPLU DE ANTRENORI DAN GIURCAN&LILI RADU DAR SA NU UITAM DE IONUT ANGHEL CARE SA INCAPATINAT SI A CREZUT CA POATE SA FACA O ECHIPA DE JUNIORI DE PRIMUL LOC FELICITARI COPIIIII !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu a plecat si Razvan ma? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este dat disparut! El este in continuare legitimat la Venus dar dragoste cu sila nu se poate.

      Ștergere
    2. Pai unde joaca acum?

      Ștergere
  3. Felicitari copiilor, antrenorilor si tuturor persoanelor care sunt alaturi de echipa si cred in ea. Trebuie sa ramanem modesti si sa jucam in continuare ca pana acum. Victoria este a copiilor dar bucuria este si a noastra! BRAVO!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo copiii,continuati tot asa....si sper sa fiti pe 1 si la finalul campionatului...

      Ștergere
    2. Bravo copiilor si celor care ii indruma. e mai greu sa cresti o echipa decat sa joci direct cu fotbalisti maturi.

      Ștergere
  4. Stiam ca se poate,ca o sa reusim,ne-am dorit enorm sa ne demonstram valoarea,insa meritul este al lor,ei au inteles ca important e sa joci,sa ramai modest,sa lupti si sa dai tot.Multumim ptr sprijin,fara sa dau nume...multumim tuturor care ne sustin.Un singur lucru face diferenta...NOI STIM EXACT CE VREM!

    RăspundețiȘtergere
  5. daca s-ar putea afisa un clasament la zi,as fi foarte fericit. multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .