vineri, 5 noiembrie 2010

Poetul Adrian Păunescu s-a stins din viaţă.

Doliu acasă la Adrian Păunescu. Poetul s-a stins din viaţă, vineri dimineaţă, la Spitalul Floreasca din Capitală. Trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu a fost  depus la sediul Uniunii Scriitorilor din România, situat pe Calea Victoriei din Bucureşti. Între timp, zeci de oameni vin la casa poetului cu flori şi lumânări. Puteţi trimite aici mesajele dumneavoastră de condoleanţe.

Adrian Păunescu a încetat din viaţă, vineri, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde era internat de la sfârşitul lunii octombrie, cu probleme renale, hepatice şi cardiace.

"Astăzi, 5 noiembrie, la ora 7.15, inima maestrului a încetat să bată. După nenumărate tentative de resuscitare,  a trebuit să ne declarăm învinşi, şi maestrul a plecat dintre noi", a anunţat prof. dr. Şerban Brădişteanu.
Poet, publicist şi om politic român, Adrian Păunescu s-a născut pe 20 iulie 1943, în localitatea Copăceni, din judeţul Bălţi, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Bârca, în judeţul Dolj. CITEŞTE POVESTEA POETULUI LUI ADRIAN PĂUNESCU
De-a lungul vieţii, Adrian Păunescu a scris zeci de volume de poezii, fiind apreciat pentru uşurinţa de a compune versuri. „Repetabila povară” („Rugă pentru părinţi”), „Iubiţi-vă pe tunuri”, „Aruncarea în valuri” sau „Totuşi iubirea” sunt doar câteva din poeziile care au rămas în memoria românilor. Multe din creaţiile sale au fost puse pe muzică de artişti români importanţi, precum Vasile Şeicaru, Ştefan Hruşcă sau Nicu Alifantis.
Prietenii, apropiaţi sau simpli admiratori îi aduc un ultim omagiu. Mulţi dintre ei au adus flori şi lumânări în faţa casei din Bucureşti a poetului. Admiratorii poetului, mulţi dintre ei cu lacrimi în ochi, spun că l-au iubit pe Păunescu pentru versurile sale, care, cred ei, îl fac nemuritor.
Poetul Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor.

 

2 comentarii:

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .