duminică, 24 septembrie 2017

LECTIE DE FOTBAL SI DE MORALITATE!

Mostistea Ulmu - VENUS INDEPENDENTA 0-2 (Minea, Vincene)

     
     Tensiune mare ianintea primului mare derby al sezonului. Totdeauna un astfel de meci este de 6 puncte, iar echipa care pierde poate cadea intr-o “depresie” egala cu pierderea campionatului.
Teoretic era doar un simplu meci intre o nou promovata si vicecampioana din sezonul trecut. Dar orice meci al BARCELONEI de Calarasi este exploatat la maxim de catre adversari: cresc vanzarile la bilete, creste si pretul acestora iar banii din drepturi de televizare sunt mai multi.

     Inaintea confruntarii directe gazdele s-au victimizat perfect, incercand pe toate caile sa induca ideea unui complot menit sa priveze echipa de ceea ce, considera ei, li se cuvine – victoria in orice meci!
Numai ca, pana la aceasta partida, adversarii nou promovatei au fost relativ modesti, singurul meci adevarat (cel de la Manastirea) nefiind castigat.
Venus a venit la Ulmu si a jucat in stil de mare echipa, lasand gazdele sa se iroseasca undeva la centrul terenului. De altfel, desi a parut ca posesia a aprtinut celor de la Ulmu iar procentajul de pase a fost unul favorabil gazdelor, in fapt acestea au fost realizate in special in jumatatea proprie intre cei patru fundasi.
Echipa noastra a fost mult mai pragmatica si a stiut tot timpul ce urma sa se intample – gazdele sa-si piarda rabdarea si jucatorii acesteia sa-si arate limitele. Astfel, loviturile au venit la momentul potrivit, Minea si Vincene aratand tuturor care este echipa mai buna.
Sigur, si la Independenta mai sunt lucruri de reglat, in special la nivelul tactic si al gestionarii lotului de jucatori, dar aici este doar bucatarie interna.

     Concluziile tutror sunt insa simple:
Venus a invins pentru ca si-a vazut de joc si a interesat-o doar fotbalul.
Venus a invins pentru ca “echipa din spatele echipei” a actionat in sfarsit unitar, energia pozitiva si dorinta de victorie fiind transmisa si jucatorilor.
Venus a invins pentru ca are pedigree si fler de echipa mare, ce nu se poate pierde indiferent de jucatorii care pleaca, si nici nu poate fi transferat. Este in sangele acestei echipa sa joace “cum trebuie” meciurile tari si sa le castige.
Venus  a invins pentru ca a avut langa ea suporteri fanatici, priceputi la fotbal, care o sustin totdeauna neconditionat. Si l-a mai avut alaturi si pe Gabi Voinescu, fost capitan si jucator determinant al echipei pana in vara, semn ca sangele apa nu se face.
Venus a invins pentru ca pur si simplu este echipa mai buna.

Usor, usor echipa trebuia sa inceapa sa joace, toti fotbalistii veniti in aceasta vara fiind de certa valoare. Este necesar insa ca sirul meciurilor si rezultatelor bune sa continue, etapa urmatoare fiind un nou duel de foc, cu rivalul traditional din Ciocanesti. Dar nu te poti teme de nimic cand joci pentru BARCELONA de CALARASI.


     NOTA: La cat de paranoici sunt unii, ne asteptam sa spuna ca Venus a castigat pentru ca in vara si-a trimis la Ulmu cativa “cai troieni”, pentru ca Zena nu rateaza de obicei penalty-uri si pentru ca la Ibiza se poate merge si in alte perioade. Asta doar pentru ca (nu) se pricep la fotbal!

4 comentarii:

 1. Dl.Tirsolea nu stie ca Zena la origine ,este din Independenta? Trebuia recuzat,mai multa atentie nu ar strica,(a fost o gluma,sa zicem)

  RăspundețiȘtergere
 2. Tarsolea nici nu stie fotbal. L au pacalit jucatorii de mana a doua sa i umple de bani si o sa termine pe locul 3

  RăspundețiȘtergere
 3. Trei din jucători plecați la ulmu la venus nu prindea nici banca de rezerve de multe ori restul îl deduceri voi....

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt amintit in aceasta postare, semn ca am lasat ceva in urma (chiar si ironie). Cat despre cel ce comenteaza (pe care l recunosc) si spune ca eu nu aveam loc nici pe banca de rezerve da dovada de lipsa de bun simt, lipsa de creier si mai ales de caracter. Se dtie de ce la Independenta oamenii ce au facut si faceau ceva pt echipanerau dati la o parte intr un "sfat" la un anumit aprozar in saptamana meciurilor.

  RăspundețiȘtergere

Va rugam utilizati un limbaj civilizat , moderatorul blogului are dreptul de a modera fiecare comentariu .