duminică, 28 august 2016

PREA MULTI "ANTRENORI", PREA PUTIN FOTBAL!

VENUS INDEPENDENTA - Unirea Manastirea 1-3  (Alexe)

     Saptamana premergatoare partidei contra celor de la Manastirea a fost una grea pentru “antrenorii” echipei noastre. Caruta cu fotbalisti urma sa se reverse la Independenta si show-ul era anuntat.
Astfel, in echipa si-au facut aparitia trei nume noi, jucatori de fotbal pe care insa staff-ul echipei si nici ceilalti coechipieri nu ii cunosteau.
A fost prima regula nescrisa a fotbalului incalcata. Amatorism total, lipsa de inspiratie fie ca va place sau nu.
Nu judecam baietii respectivi dupa un meci, nu este normal, au destule etape sa-si demonstreze valoarea. Intr-o ECHIPA castiga toti si pierd toti.
Acestia trebuiau insa protejati si aruncati in lupta treptat, fiind clar ca relatiile de joc ar putea avea de suferit iar un rezultat negativ ar putea influenta starea lor de spirit dupa primul meci oficial pentru Barcelona de Calarasi.
Dincolo de aceste lucruri, la care se pricep insa doar “specialistii”, altceva trebuie subliniat. Partida  a fost abordata superficial de tot ceea ce inseamna colectiv al echipei. Trebuie sa se inteleaga ca jucatorii nu pot fi motivati doar financiar, determinarea si mobilizarea trebuind cultivate constant, in special in momentele grele. Daca spui ca Manastirea te-a surprins prin daruire si forta fizica inseamna ca te-ai nascut ieri si nu ai invatat nimic din meciurile impotriva acestei echipe (pana la urma Manastirea ramane o echipa cu “pedigree fotbalistic”).
SI mai este ceva….inca nu se cunoaste obiectivul oficial al echipei (este clar ca suporterii vor titlul din nou!). Daca acesta este castigarea titlului, atunci meciul de sambata nu este chiar o tragedie, deoarece mai sunt meciuri de disputat.
Daca insa obiectivul este cu totul altul, atunci rezultatul nu conteaza prea mult, dar de ce asa multi nervi pe banca? De ce sa aduci asa multi jucatori, teoretic valorosi si sa faci cheltuieli? In niciun caz pentru locul 2.
Nu in ultimul rand trebuie sa se aiba grija la gestionarea situatiei jucatorilor. Este nevoie sa se cantareasca cu aceeasi masura in luarea unor decizii, pentru a pastra o atmosfera calma si echilibrata in echipa. Cine gandeste altfel este un depasit, un frustrat care-si urmareste doar propriile scopuri si interese – aceste lucruri sunt valabile in orice domeniu, cel putin asa spun “specialistii”.


P.S. -  Meciul cu Stefan cel Mare nu este relevant decat pentru moralul echipei. 
          HAI ACASA CSABA!

BLAZON RESPECTAT!

VENUS INDEPENDENTA (juniori) - Unirea Manastirea (juniori) 3-2 (Ursaru 2, autogol)

     Derby-ul etapei la juniori a fost unul spectaculos, insa doar rin prisma scorului si a evolutiei acestuia. Ambele echipe au pierdut jucatori importanti in pauza de vara, iar inlocuitorii inca nu se ridica la valoarea acestora.
Plusul a fost de partea echipei noastre, care a dominat tot meciul, oaspetii reusind sa inscrie la singurele doua ocazii pe care le-a avut. Venus a condus cu 2-0, a ratat numeroase ocazii insa a tratat cu mare superificialitate restul partidei. Cand il tratezi cu superificialitate, fotbalul te pedepseste.
Oaspetii au egalat, insa nu meritau nimic intr-o partida in care pana la urma echipa mai buna a castigat cu putina sansa, portarul oaspetilor scapand mingea printre maini.
    Ce trebuie remarcat:
– Venus joaca si antrenorii descopera putin cate putin noi solutii pentru echipa chiar din comuna. Astfel, in acest moment, cu exceptia portarului Robert Vintila, toti componentii lotului sunt originari din comuna Independenta (asta da performanta);
- Unii dintre veteranii echpei par ca s-au saturat de fotbal si nu mai “pun osul”. Este usor sa ajungi in varf dar este greu sa si ramai acolo – asta trebuie sa inteleaga unele ‘’vedete’’, care trebuie sa se uite la evolutiile proprii si apoi la jocul coechipierilor;
- Toti trebuie sa munceasca mai mult si sa trateze cu seriozitate orice partida indiferent de rezultat sau
de minutul de joc;
Nu exista presiune, Venus nu si-a propus sa castige din nou campionatul, dar fiecare copil trebuie sa demonstreze de ce este jucator al echipei campioane.

marți, 23 august 2016

INCEPEM DIN NOU SHOW-UL?

Viitorul Curcani - VENUS INDEPENDENTA 1-7 (Chirita 3, Dumitrica, Ene, Stefan Bogdan, Minea)

Revenim cu detalii...

DIN NOU LA DRUM!

Viitorul Curcani (juniori) - VENUS INDEPENDENTA (juniori) 0-5 (Mirica Nicusor 2, Mirica Mircea, Ursaru, Dobre)

Revenim cu detalii...

marți, 16 august 2016

AMICALE NECONCLUDENTE

VENUS INDEPENDENTA - Spicul Roseti 3-6
VENUS INDEPENDENTA - Abatorul Slobozia 8-3

Cele doua meciuri amicale nu au insemnat mai nimic pentru soporterii echipei sau pentru banca tehnica. Ilie Zeciu nu a putut alinia in cele doua partide echipa de baza, mai multi componenti lipsind - motivat sau nu.
Inceputul de sezon se anunta unul cu multe surprize, Venus reusind sa-si pastreze majoritatea vedetelor si sa inregimenteze si alte fotbalisti care pot ajuta echipa. de asemenea, din luna octombrie este asteptat la echipa si liderul aceteaia - Csaba Borbely.
Prima etapa Venus se deplaseaza la Curcani, oechipa incomoda si artagoasa pe teren propriu.